From: True Lead Academy v/Marianne Florman <marianne@florman.dk>
Subject: AT VÆRE DEN MAN ER!

Nyhedsbrev fra True Lead Academy v/Marianne Florman

NYHEDSBREV fra True Lead Academy v/Marianne Florman

Kære Kunde

For 1 år og 9 måneder siden kom Miloh til mig - en kold decembernat. Han var den sorte hingst jeg havde drømt om - lige siden jeg som barn mistede alle mine heste på en nat, også den sorte hingst - Black Knight!
Så det var med store forventninger, jeg stod op om natten kl 4.00 sammen med Hrimfaxi for at tage imod skønheden.Miloh er en, Rocky Mountain Horse, præmiehingst fra Kentucky - importeret med store forventninger fra både avlere og ejer. Forventningerne til ham blev ikke mindre da han landede her hos mig, omend det var forventninger af en anden karakter. Jeg vurderede relativt hurtigt at han ikke magtede at være hingst, selvom det inkluderede en punktering af min barndomsdrøm om den Sorte Hingst.
Forventningerne gik nu på en hel række af ting som Miloh skulle lære;

- Han skulle lære at gå i en flok (han tævede dem han kunne komme afsted med (min datter synts han var en rocker)
- Han skulle lære at lade være med at bide (han var voldsom med siden bid)
- Han skulle lære at blive rørt ved (han var meget sensitiv og kunne ikke lide at blive berørt eller striglet på kroppen)
- Han skulle rides til......

Sikke en masse forventninger - til en fyr der egentlig bare havde lyst til at være sig selv. Jeg talte lidt med Miloh og forsøgte at synge for ham, heale ham, hjælpe ham - men hver eneste gang, vendte han sit hoved surt imod mig og sagde: "Hov hov du der, den sang er ikke kun til mig - syng den lige for dig selv også " eller - "Det der healings noget - det har du ligeså meget selv brug for".

Det var jo rigtigt nok, tænkte jeg, der må vel altid være en udveksling, når vi er sammen med andre. Uanset hvilken relation vi er i, så har vi altid selv noget at lære. Han var en klog fyr ham Miloh, og han havde også forventninger til mig: "Han ville gerne være sig selv". Jeg forstod ikke helt hvorfor han var kommet her til mig, når nu vi ikke rigtig kunne være sammen. Men jeg havde en lektie at lære.

Jeg besluttede mig for, at pille alle forventningerne væk fra Miloh og lade ham være Den Han Er. Jeg besluttede at jeg til evig tid ville have to flokke, hvis det passede bedst for ham. Jeg besluttede at han ikke behøvede at være andet end den han er - og istedet give ham nogle muligheder for at udvikle sig. Måske ville det føre til at han kunne blive en del af en flok, at blive rørt ved og måske redet på - men hvis ikke - så var det også ok.

Da han var meget voldsom helt fra starten, selv over hegnet eller når han fik en enkelt eller to venner at gå sammen med, lod jeg ham gå alene eller med et par stykker af vallakerne, men det lod ikke til at han blev accepteret. I den lange periode måtte jeg dele min lille flok op på kryds og tværs så både Miloh og de andre fik tiden sammen. Når der var nogle der gik sammen med Miloh savnede de tydeligvis hinanden. Endelig dukkede en ny mulighed op - min nieces hest skulle stå på Møn for en tid og da Miloh aldrig havde gået med hopper (var taget meget tidligt fra) var dette en unik mulighed for at lade ham finde ud af hvad det vil sige at være samen med en hoppe.

Omkring 9 måneder boede hun her sammen med Miloh. Da hun tog afsted, skulle jeg virkelig tage mig sammen, for ikke igen at finde forventningerne frem. Jeg lod Miloh gå med nogle få af vallakkerne på skift og han blev gode venner med dem alle - til sidst kunne han gå i en stor flok med 7 andre vallakker uden ballade. Nu manglede der kun mine to smukke hopper. Forleden dag fik jeg pludselig en indskydelse - det var som om en balance var indfundet - jeg mærkede den tydeligt i hele mit system og jeg tøvede ikke - Jeg lukkede hopperne sammen med de andre. De var jo vant til at gå med alle andre end Miloh, så der var en usigelig ro i hele flokken, også hos Miloh.

Om aftenen da jeg skulle lukke dem på nat græs lå Miloh ned i halmen og Sir Victor som han havde givet Rocker bank for mere end 1 år siden, stod vagt ved siden af ham. Jeg var sikker nu - uden at gøre Miloh forkert, uden at have forventninger, var balancen stille og roligt indtrådt - Vi er nu i en samlet flok.Det skulle tage 1 år og 9 måneder førend Miloh landede i vores lille kærlighedsflok - men hvad har tid med noget at gøre - det vigtigste for Miloh var - at han fik lov til at være Den Han Er. 

Tak fordi du læste med, her er lidt muligheder for yderligere inspiration:

Du kan købe min bog "Vejen til hestens hjerte - og dit eget!" via min hjemmeside.
Du kan tage til foredraget "Med hestens som guide" over hele landet, køb billet via min hjemmeside.
Du kan møde mig på Bogmessen i Bella Centret fredag den 10. november hvor Mathilde og jeg er på Scenen
Du kan deltage i Lead 1 her på møn den 24-25 marts 2018 - køb billet her
Du kan deltage i Lead 2 her på Møn den 21-22 april 2018 - køb billet her
Du kan deltage i Lead 2 i Hedensted den 3-4 marts 2018 - køb billet her 


Miloh og Lumina i perfekt harmoni og balance - som Ying så Yang!

 

Fra hjertet,
Marianne Florman
mariannelogo-thumb.jpg
True Lead Academy